Kvitnúci čaj v darčekovom balení + video
Obsah článku
Originálny a krásny. I týmito slovami by sa dal charakterizovať kvitnúci čaj, známy aj slovenským milovníkom tohto lahodného nápoja. Jeho príprava je skvelým zážitkom, či už si ho chcete vychutnať sami alebo ho chcete podarovať blízkej osobe.
Vynález kvitnúceho čaju zmenil tradičný akt pitia čaju na estetický zážitok plný vône a farieb.
Obľúbené kvitnúce čaje
Pôvod kvitnúcich čajov musíme hľadať v Číne. Tu ich ručne viazali už pred niekoľkými storočiami. Svoj boom však zažili až v 80. rokoch minulého storočia, kedy sa začali exportovať. V súčasnosti ich produkujú najmä tri časti Číny - Yunnan, Anhui a Fujian.
Takéto čaje sa vyrábajú z púčikov a čajových lístkov najmä zeleného, čierneho a bieleho čaju, ktoré sa ručne šijú do požadovaného tvaru. Množstvo druhov guličiek kvitnúceho čaju v sebe obsahuje kvet - ružu, jasmín, ibiš, ľaliu či chryzantému.
Existujú však aj také, v ktorých by ste kvet márne hľadali. Kvitnutie kvetu však evokuje postupné rozvíjanie čajových lístkov v daný tvar.
Príprava kvitnúceho čaju
Pripraviť čaj, ktorý Vám o chvíľu rozkvitne pred očami, nie je vôbec náročné. Budete na to potrebovať klasickú sklenú konvicu a vriacu vodu. Guličku čaju stačí zaliať vodou, počkať pár minút a čoskoro sa tešiť na malý zázrak prírody, konajúci sa doslova na počkanie.
Možno Vás poteší i fakt, že kvitnúci čaj možno zaliať vriacou vodou aj viackrát. Samozrejme, chuť bude vždy o čosi menej intenzívna, no potešenie z krásneho úkazu bude o to dlhšie.