Nominal Zmes na chlieb s ľanovou vlákninou 5 kg
Chlieb s ľanovou vlákninou slúži na prípravu chleba s výraznejšou chuťou. Štruktúrou i farbou striedky pripomína bežný chlieb.
Zloženie zmesi:
Deproteinovaný pšeničný škrob, pšenová múka, lupinová múka, zemiakové vločky, ľanové vláknina, cukor, soľ, zahusťovadlo guma guar, chlebové korenie.
Suroviny na prípravu chleba:
500 g zmes
475 ml (g) vody
20 ml oleja
13 g čerstvého droždia
Postup na prípravu chleba v domácej pekárni:
Na dno nádoby na pečenie patrí tekuté suroviny - voda a olej. Do nich rozdrobte čerstvé droždie a pridajte zmes na chlieb. Odporúčaná dávka droždie v spojení s vodou izbovej teploty sa týka 2hodinových programov "glutén free" či šprint (ETA). Pri ostatných Picek si musíte nájsť svoj spôsob pečenia. Vychádza Ak z pekárne chlieb prekysnutie (prepadnutý s veľkými nerovnomernými pórmi vo striedke), znížte dávku droždia alebo použite chladnejšie vodu. Ak máte opačný problém a chlieb je nedokynutý s prípadnými prasklinami, použite teplú vodu alebo viac kvasníc.
Postup pre pečenie v bežnej rúre:
Vymiešajte cesto podľa návodu. Pretože si dobu kysnutia strážite sami, môžete dávku droždie zvýšiť na 15 g / 500 g zmesi. Cesto nechajte chvíľu oddýchnuť a potom naplňte do dôkladne vymastenej formy. Tá by mala byť naplnená maximálne do 3/5, aby malo cesto priestor na kysnutie. Ľahké je cesto spracovávať naolejovanými dlaňami. Z cesta môžete vytvarovať valec, obaliť napr. Vo slnečnicových semienkach a až potom vtlačiť do formy. Chlieb necháte kysnúť 45-60 min. pod vlhkou utierkou, aby povrch neokoral. Pečte vo vyhriatej rúre (najprv 200 ° C, potom stiahnite na 180 ° C) cca 60 min. Ak sa vám bude zdať, že povrch chleba rýchlo tmavne, prikryte ho včas alobalom. Po upečení hneď vyklopte, ale krájajte až po vychladnutí.
Slnečnicové hrčky:
Vytvarujte asi 100 g guličky, obaľte vo slnečnicových semienkach a uložte na plech. Nechajte kysnúť asi 40 min. (Podľa teploty), chráňte pred okoráním, nestláčajte. Pečte pri 200 ° C asi 20 min.
Rustikálne kocky:
Cesto dlaňami roztlačte na vrstvu 2-3 cm silnú a rozkrájajte na obdĺžničky (pribl. 10x15 cm). Preložte na plech (môžete hornú plochu vtlačiť do semienok) a nechajte asi 40 min. kysnúť. Pečte pri 200 ° C asi 20-25 min.
Chlieb s ľanovou vlákninou slúži na prípravu chleba s výraznejšou chuťou. Štruktúrou aj farbou striedky pripomína bežný chlieb.
Viac informácií ...