Labeta Mazanec bez lepku zmes na pečenie 500 g
Veľkonočný mazanec alebo vianočka bez lepku, ktoré sa rozplývajú na jazyku? S touto skvele namiešanou zmesou si ich pripravíte raz dva a navyše si na nich môžete pochutnať kedykoľvek, napríklad pri nedeľných raňajkách. Droždie je súčasťou balenia, pridáte iba 350 ml vlažnej vody, 2 žĺtky, 80 g masla a hrozienka.
Príprava: K obsahu vrecka pridáme 350 ml vlažnej vody alebo mlieka, 2 žĺtky, 10 g sušeného droždia, 80 g masla a hrozienka podľa chuti (cca 30 g). Z riadne vypracovaného cesta vytvarujeme mazanec, ktorý položíme na plech s papierom na pečenie. Necháme kysnúť 60-90 minút. Mazanec narežeme do hĺbky 1 cm do kríža a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme pri 175 – 180 °C 45 – 50 minút. Použitie pre domáce pekárne: Do nádoby na pečenie nalejeme 350 ml vlažnej vody alebo mlieka, nasypeme obsah vrecka a pridáme 2 žĺtky, 10 g sušeného droždia, 80 g masla a hrozienka podľa chuti (cca 30 g). Na pečenie v domácej pekárni použijeme program Klasik, farba svetlá. Doba prípravy mazancie vrátane miesenia a kysnutia trvá 3,5 hodiny. Prajeme dobrú chuť!
Zloženie: Cukor, ryžová múka, kukuričný škrob, zemiakové vločky (zemiaky, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselín, stabilizátor: difosforečnany, antioxidant: estery mastných kyselín s kyselinou askorbovou, antioxidant: disiričitan sodný , sušená mliečna zmes (palmový tuk, sušená srvátka , glukózový sirup, sušené odtučnené mlieko , stabilizátor: trifosforečnany, protispekavá látka: fosforečnany vápenaté), zahusťovadlo: guma guar, sušené droždie : fosforečnany vápenaté, aróma.
Skladovanie: Skladujte v temnom, chladnom a suchom mieste.
Bezlepková zmes na upečenie lahodného mazanca, ktorý si hravo doma sami pripravíte. Upečite ho aj v domácej pekárni.
Viac informácií ...