LABETA Chlieb slnečnicový bezlepkový 500 g
Pripravte si domáci chlieb bez lepku, so slnečnicovými semienkami. V balení je pridané už aj droždie, takže na vás zostáva len pridať vodu.
Chlieb môžeme upiecť v domácej pekárni alebo v rúre.
Zmes neobsahuje lepok ani žiadne iné alergény.
Zloženie: zemiakový škrob, ryžová múka, slnečnicové semienko 9%, kukuričná múka, kukuričný škrob, sušené droždie (pekárske droždie, emulgátor: sorbitanmonostearát), jedlá soľ, zahusťovadlo: guma guar, rasca, cukor, rastlinná vláknina, farbivo: amoniakový karamel, kyselina citrónová.
Návod na prípravu: Oba sáčky zmiešame, pridáme 380 ml vlažnej vody. Elektrickým hnetačom v mise vypracujeme cesto, ktoré vložíme do vymastenej a bezlepkovú múkou vysypanej chlebíčkovej (alebo menšie tortovej) formy a necháme v teple 60-75 minút kysnúť.
Pečieme pri teplote 170-180 ° C asi 60 minút.
Príprava v domácej pekárni: Do domácej pekárne nalejeme 380 ml vlažnej vody (nepoužívajte vody viac ako odporúčané množstvo, cesto pri miešaní redne). Nasypeme zmes na chleba, pridáme sušené droždie a zapneme program s dobou trvania cca 2 hodiny (Rýchly, Sprint, Glutén free pod.). Odporúčame po zamiešaní cesto zo strán stiahnuť stierkou k stredu. Pekáreň zaistí zamiešanie, vykysnutie a upečenie chleba bez vašej pomoci.
Či už v rúre alebo v domácej pekárni, slnečnicový chlieb bez lepku si pripravíte jednoducho doma.
Viac informácií ...