Grizly Slivky sušené 1000 g
Administratívne zaradenie: Sušené jednodruhovej ovocie
Zloženie: Sušené slivky (Ashlock), konzervant E202: sorban draselný
Krajina pôvodu: Bulharsko
Skladovanie: Skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste.
Balenie: znovu uzatvárateľné PP obal alebo vákuovania v PP obale (počas prepravy môže dôjsť k rozvakuování, ktoré neovplyvní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Sušené slivky sa vyrábajú z celých, zrelých, čerstvých námornícka modrých až fialových ; V Čechách sa jej hovorí slivka, na Morave trnka. Sušené slivky majú tmavo modrú až čiernu farbu a obsahujú predovšetkým sacharidy vo forme glukózy a sacharó;
Slivky môžu obsahovať kúsky kôstok alebo kôstky celé.
Použitie: Sušené slivky využijete na pečenie koláčov, vyrábanie raw dezertov alebo slivkových omáčok. Skvele osladia vaše raňajky, nech už si radi pochutnávate na ovsenej kaši, müsli alebo jáhlách. Slivky sú pochúťkou už samy o sebe, spoľahlivo s nimi zaženiete chuť na sladkosti. Pre lepšiu chuť a štruktúru ich odporúčame pol hodiny vopred namočiť do teplej vody.
Poznámka: Nájdete u nás dva veľmi podobné produkty - Slivky sušené, ktoré si práve prezeráte, a Slivky sušené jemné. Hlavný rozdiel medzi nimi nie je v zložení, ani spôsobu spracovania, ale v textúre a odrode sušených plodov. Slivky sušené totiž pochádza spravidla z európskych krajín, majú teda menšiu prísun slnečného svitu než slivky sušené jemné, ktoré majú svoj pôvod v Južnej Amerike. To ovplyvňuje predovšetkým už spomínanou textúru ovocie. Európske slivky sú tvrdšie, pevnejšie a obsahujú menšie percento vody, sú výborné len tak samotné aj bez ďalšieho spracovania, napríklad do vlastných ovocno-orieškových mixov. Juhoamerickej slivky majú jemnejšiu až mazľavú textúru, sú šťavnatejšie a sladšie a obzvlášť vhodné pre ďalšie spracovanie, napríklad pri pečení.
Sú výbornou alternatívou maš;Hodí sa nakrájané na kúsky do jogurtov aj musli.
Viac informácií ...