GRIZLY Ryža na sladké pokrmy 1000 g
Vlastnosti a výhody: Tento druh ryže sa pestuje predovšetkým v juhovýchodnej a východnej Ázii. Vyznačuje sa výraznou chuťou a po uvarení vysokou lepkavosťou a súdržnou textúrou. Lepivosť ryže závisí od vlastností škrobu, konkrétne od podielu amylózy a amylopektínu. Vo svojej pôvodnej domovine sa lepkavá ryža konzumuje rukami a obvykle sa podáva ako príloha slaných jedál. Rukou sa z ryže uhnete guličky, ktoré slúžia na naberanie pokrmov a omáčok. Zrná počas varu stratia veľa škrobu a stanú sa priehľadnými. Ryža sa odporúča variť v pare.
Použitie: Táto ryža GRIZLY je vhodná predovšetkým na výrobu dezertov a sladkých pokrmov. Skvele chutí napríklad dezert s mangom a kokosovým krémom, puding s orechmi a ovocím, puding s kardamómom a orechmi, dezert s palmovým cukrom a kokosovým mliekom. A hodí sa aj do zmesi so strukovinami, banánmi alebo sladkými zemiakmi.
Príprava : Lepkavú ryžu riadne prepláchnite v tečúcej vode, kým z nej neodteká číra tekutina. Na 1 diel ryže následne pridajte 1 diel studenej vody (vody môžete pridať aj viac podľa vášho uváženia) a priveďte ryžu do varu. Akonáhle sa začne variť, stlmte teplotu na minimum, priklopte hrniec pokrievkou a varte pozvoľna 15–20 minút. Potom hrniec odstavte a nechajte zhruba 20 minút dôjsť. Ryža sa dá pripraviť aj v pare, prípadne ju možno nechať len napučať vo vlažnej vode, a to po dobu 30 minút alebo aj cez noc. Naopak nie je vhodné ju pripravovať v ryžovare.
Administratívne zaradenie: Obilniny a výrobky z nich.
Zloženie: Ryža lepkavá na sladké pokrmy 100%.
Skladovanie: Skladujte v temnom, suchom a chladnom mieste.
Krajina pôvodu: Vietnam.
Balenie: Znovuzatvárateľný PP obal alebo vákuované v PP obale (počas prepravy môže dôjsť k rozvákuovaniu, ktoré neovplyvní kvalitu).
Ryža na sladké pokrmy GRIZLY sa vyznačuje výraznou, sladkastou chuťou a po uvarení vysokou lepkavosťou. Je prirodzene bezlepková a veľmi lahodná.
Viac informácií ...