GRIZLY Pšeno 1000 g
Vlastnosti a výhody: Jáhly vznikajú z prosa odstránením semennej šupky z obilky. Patrí medzi prirodzene bezlepkové, zásadité a ľahko stráviteľné potraviny. Sú bohatým zdrojom sacharidov, ale aj vlákniny, ktorá prispieva k normálnímu trá;
Použitie: Chutia skvele naslano aj na sladko. Už skôr sa bežne používali na prípravu jahelníka či škubánkov. Dajú sa tiež zmiešať s čerstvým alebo so sušeným ovocím (slivky, marhule, brusnice) alebo orieškami (mandle, kešu, para orechy) a semienkami (ľanové, chia, slnečnicové). Variantov existuje celý rad. Môžete ich ešte ochutiť kakaom, medom alebo sirupom. Takto si pripravíte sýte a nutrične hodnotné raňajky alebo desiatu. Naslano môžu slúžiť ako príloha ochutená bylinkami a cesnakom alebo sušenými paradajkami. Dá sa z nich pripraviť aj hlavný chod zmiešaním s restovanou zeleninou alebo mäsom.
Spôsob prípravy: Jáhly sa pred varením odporúčajú spariť horúcou vodou. Najskôr ich prepláchnite a potom varte v osolenej vode v pomere 1:2 asi 15 - 20 minút, kým sa voda neodparí. Pri receptoch na sladko sa dajú pšeno uvariť aj v mlieku, získajú tak jemnú krémovú chuť.
Ďalšie zaujímavé recepty a nápady tiež nájdete v našom magazíne.
Administratívne zaradenie: Obilniny a výrobky z nich
Zloženie: Jáhly 100%
Krajina pôvodu: Rusko, Ukrajina
Skladovanie: Skladujte na temnom, chladnom a suchom mieste.
Balenie: Znovuuzatvárateľný PP obal alebo vákuované v PP obale (počas prepravy môže dôjsť k rozvákuovaniu, ktoré neovplyvní kvalitu)
Pšeno je dobre stráviteľné, veľmi chutné a prirodzene bezlepkové. V kuchyni má veľmi široké využitie a jeho príprava je jednoduchá.
Viac informácií ...