GRIZLY Pohanka lámanka 1000 g
(76.4%)
GRIZLY Pohanka lámanka 1000 g

Zloženie, užívanie, účinky

GRIZLY  Pohanka lámanka 1000 g Administratívne zaradenia: Obilniny a výrobky z nich Zloženie: Pohánka lámanka 100% Krajina pôvodu: Poľsko Skladovanie: Uchovajte v suchu a chlade Balenie: znovu uzatvárateľné PP obal alebo vákuovania v PP obale (počas prepravy môže dôjsť k rozvakuování, ktoré neovplyvní kvalitu) Vlastnosti a výhody: Pohánka má svoj pôvod v Himalájach. K nám sa dostala v 12. storočí a svoj názov si získala vďaka pohanským nájazdníkom, ktorí ju do Európy rozšírili. Patrí medzi prirodzene bezlepkové a ľahko stráviteľné potraviny. Je prirodzene bohatým zdrojom komplexných sacharidov, ale aj vlákniny. Použitie: Pohánka chutí skvele slano aj na sladko. Pohánka lámanka je ideálna na prípravu kašá sa zmiešať s čerstvým alebo so sušeným ovocím (slivky, marhule, brusnice) alebo oriešky (mandle, kešu, para orechy) a semienkami (ľanové, šalvie, slnečnicové). Variant existuje celý rad. Môžete ju ešte ochutiť kakaom, medom alebo sirupom . Takto si pripravíte sýte a nutrične hodnotné raňajky alebo desiatu. Naslano môže slúžiť ako príloha ochutená bylinkami a cesnakom alebo sušenými paradajkami. Dá sa z nej pripraviť aj hlavný chod zmiešaním s restovanou zeleninou, hubami alebo mäsom. Spôsob prípravy: Pohanku lámanku prepláchnite a potom varte podobne ako ryžu (15-20 minút), kedy na jeden diel pohánky pripadajú asi dva dieliky vody. Pre šetrnejšie prípravu, stačí povariť 5 minút a potom nechať dôjsť asi 30 minút pod pokrievkou. Ďalšie zaujímavé recepty a nápady tiež nájdete v našom magazíne. Fotografia je len ilustračné, v najbližšej dobe ju nahradíme reálnu. Pohánka lámanka je vhodná skôr na prípravu kaší. Patrí k prirodzene bezlepkovým nutrične hodnotným potravinám. Je jednoduchá a rýchla na prípravu.

Viac informácií ...

Zoznam článkov


Pridať komentár

Poznáte tento produkt alebo máte otázky? Ste s GRIZLY Pohanka lámanka 1000 g spokojný? Zapojte sa do diskusie a pridajte komentár. Vaše hodnotenie a skúsenosti pomôžu pri rozhodovaní.

Alternatívy