GRIZLY Mungo, alfalfa, reďkev BIO mix semienok na klíčenie 250 g
Administratívne zaradenia: Semená na klíčenie
Zloženie: Mungo *, alfalfa - lucerny *, reďkovka *
* CZ-BIO-003 produkt ekologického poľnohospodárstva
Krajina pôvodu: Taliansko
Skladovanie: Skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste
Balenie: znovu uzatvárateľné PP obal alebo vákuovania v PP obale (počas prepravy môže dôjsť k rozvakuování, ktoré neovplyvní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Zmes klíčkov fazuliek mungo, lucerny a reďkoviek je skvelá kombinácia chutí, ktorá je zároveň vhodná na spoločné klíčenie. S týmto mixom docielite vyvážného pomeru bielkovín, enzýmov, antioxidantov, vitamínov a minerálnych látok a možno už ani nebudete chcieť klíčiť nič iné.
Mungo zmesi dodáva vyvážený pomer bielkovín, vitamínov A, B, C a E, železa, vápnika, horčíka a draslíka. Alalfa je zase kľúčikom veľmi bohatým na bielkoviny a vitamíny skupiny B, vitamíny A, C, E a zároveň obsahuje nezanedbateľné množstvo fosforu, vápnika, draslíka, horčíka, železa, selénu a zinku. Klíčky reďkoviek dopĺňajú túto živinovú bombu o poriadnu dávku vitamínu C pre prirodzenú a silnú obranyschopnosť a tiež o jemne pikantnú chuť.
Biopotraviny vždy prechádza systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Klíčením v semienkach aktivujeme enzýmy, vďaka ktorým sú klíčky ľahko stráviteľné. V zrnách navyše počas procesu klíčenia rastie množstvo esenciálnych aminokyselín a mnohonásobne stúpa obsah vitamínov a minerálnych látok.
Použitie: Naklíčené semienka fazule mungo, lucerny a reďkoviek môžete pridávať do šalátov, cestovín, vychladnutých polievok, na namazané pečivo alebo pri príprave zeleninových smoothie.
Návod na prípravu: Semienka po dobu 8-12 hodín namáčajte vo vode (najlepšie filtrovanej bez chlóru). V klíčiace nádobe nechajte semienka klíčiť 4-6 dní. Počas klíčenia semienka 2-3 x denne preplachujte. Plne naklíčené semienka pripravená na konzumáciu meria 2,5-5 cm. Ideálna teplota pre celý proces je 20 ° C.
Fotografia je len ilustračné, v najbližšej dobe ju nahradíme reálnu.
Výživná kombinácia troch semienok na klíčenie spolu krásne spolupracujú. Fazuľa mungo, alfalfa a reďkovky tvoria dokonalé trio plné vitamínov, minerálnych látok, enzýmov a bielkovín.
Viac informácií ...