Grizly Hrach zelený lúpaný polený 1000 g
Administratívne zaradenie: strukovinami
Zloženie: 100% Hrach zelený lúpaný polený
Krajina pôvodu: Česko, Slovensko
Skladovanie: Skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste.
Balenie: znovu uzatvárateľné PP obal alebo vákuovania v PP obale (počas prepravy môže dôjsť k rozvakuování, ktoré neovplyvní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Plody bôbovitej rastliny hrachu siateho sú struky, ktoré obsahujú žltá alebo zelená semená. Nezrelé hrášky či celé struky sa používajú ako zelenina (hrášok), zrelé semená (hrach) sa radia do strukovín. Medzi žltým a zeleným hrachom nie je veľký chuťový rozdiel. Sú podobné aj v zložení.
Použitie: Ďalšou výhodou lúpaného a polovičky hrachu je rýchla a jednoduchá príprava, pretože ho už netreba namáčať. Stačí len povariť po dobu 40 minút. Najznámejší je typická hrachová polievka či kaša. Hrach však môžete pridať do polievok s ďalšími strukovinami alebo použiť na prípravu rôznych nátierok. Poslúži aj ako zdravá príloha. Existuje celá rada receptov napríklad na hrachové bramboráčky, lievance, dokonca aj hrachový hummus. Výborne sa hodí v kombinácii s obilninami, ktoré pomáhajú strukovinám ešte lepšie využiť rastlinou bielkovinu. Okrem krúp, hrach výborne chutí aj s ryžou, quinoa alebo pšenom.
Viac informácií o strukovinách a ich vlastnostiach si môžete prečítať v našom medveďom blogu. Zaujímavé recepty a nápady tiež nájdete v našom magazíne.
Hrach je skvelým zdrojom vlákniny a rastlinné bielkoviny. Vyniká jednoduchou a rýchlou prípravou a jemnou chuťou. Navyše sa hojne pestuje na našom území, a tak by nemal chýbať v žiadnej slovenskej kuchyni.
Viac informácií ...