Zloženie, užívanie, účinky

GRIZLY Fazuľa Mungo 1000 g Administratívne zaradenie: strukovina  Zloženie: Fazuľa Mungo 100% Krajina pôvodu: Argentína Skladovanie: Skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste. Balenie: znovu uzatvárateľné PP obal alebo vákuovania v PP obale (počas prepravy môže dôjsť k rozvakuování, ktoré neovplyvní kvalitu) Vlastnosti a výhody: Mungo fazuľa je názov semena rastliny s názvom vigna zlatá. Má svoj pôvod v Indii a Číne, kde je obvyklou surovinou tradičných pokrmov. U nás sa najčastejšie stretávame s týmito ďalšími druhy fazule: biele drobné a veľké jumbo, čierne, čierne oko, červené, adzuki, Pinto a ďalšie. Fazuľe sú prirodzene bohaté na kvalitné rastlinné bielkoviny. Použitie: Pred kuchynskou úpravou je nutné fazuľe vopred namočiť do vody aspoň na 2 hodiny. Potom vodu vylejeme, fazuľe prepláchneme a varíme v novej vode asi 25 minút do zmäknutia. Pre zníženie nadýmavosti odporúčame ešte pridať bylinky ako napríklad: saturejku, rasca, fenikel, kurkumu, koriander alebo majoránku. Z fazule môžeme tiež vyrobiť chutné pasty alebo zaujímavé šaláty. Ide o typickú súčasť indickej a čínskej kuchyne. Hodia sa do polievok, omáčok alebo ako zdravá príloha. Viac informácií o strukovinách a ich vlastnostiach si môžete prečítať v našom medveďom blogu. Zaujímavé recepty a nápady tiež nájdete v našom magazíne. Môže obsahovať stopy arašidov a orechov. Fazuľe Mungo sú najmenším druhom fazule. Majú olivovo zelenú farbu a chuťou pripomínajú zelený hrášok. Patria neodmysliteľne do indickej a čínskej kuchyne.

Viac informácií ...

Zoznam článkov


Pridať komentár

Poznáte tento produkt alebo máte otázky? Ste s GRIZLY Fazuľa Mungo 1000g spokojný? Zapojte sa do diskusie a pridajte komentár. Vaše hodnotenie a skúsenosti pomôžu pri rozhodovaní.

Alternatívy