GRIZLY Fazuľa Mungo 1000 g
Administratívne zaradenie: strukovina
Zloženie: Fazuľa Mungo 100%
Krajina pôvodu: Argentína
Skladovanie: Skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste.
Balenie: znovu uzatvárateľné PP obal alebo vákuovania v PP obale (počas prepravy môže dôjsť k rozvakuování, ktoré neovplyvní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Mungo fazuľa je názov semena rastliny s názvom vigna zlatá. Má svoj pôvod v Indii a Číne, kde je obvyklou surovinou tradičných pokrmov. U nás sa najčastejšie stretávame s týmito ďalšími druhy fazule: biele drobné a veľké jumbo, čierne, čierne oko, červené, adzuki, Pinto a ďalšie. Fazuľe sú prirodzene bohaté na kvalitné rastlinné bielkoviny.
Použitie: Pred kuchynskou úpravou je nutné fazuľe vopred namočiť do vody aspoň na 2 hodiny. Potom vodu vylejeme, fazuľe prepláchneme a varíme v novej vode asi 25 minút do zmäknutia. Pre zníženie nadýmavosti odporúčame ešte pridať bylinky ako napríklad: saturejku, rasca, fenikel, kurkumu, koriander alebo majoránku. Z fazule môžeme tiež vyrobiť chutné pasty alebo zaujímavé šaláty. Ide o typickú súčasť indickej a čínskej kuchyne. Hodia sa do polievok, omáčok alebo ako zdravá príloha.
Viac informácií o strukovinách a ich vlastnostiach si môžete prečítať v našom medveďom blogu.
Zaujímavé recepty a nápady tiež nájdete v našom magazíne.
Môže obsahovať stopy arašidov a orechov.
Fazuľe Mungo sú najmenším druhom fazule. Majú olivovo zelenú farbu a chuťou pripomínajú zelený hrášok. Patria neodmysliteľne do indickej a čínskej kuchyne.
Viac informácií ...