Grizly Fazuľa čierna 1000 g
Administratívne zaradenie: strukovinami
Zloženie: Fazuľa čierna 100%
Krajina pôvodu: Čína, Mjanmarsko, Ukrajina
Skladovanie: Skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste.
Balenie: znovu uzatvárateľné PP obal alebo vákuovania v PP obale (počas prepravy môže dôjsť k rozvakuování, ktoré neovplyvní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: U nás sa stretávame predovšetkým so semenami fazule obyčajnej, ktorý sa pestuje v mnohých odrodách, ich semená sa líšia farbou, tvarom a veľkosťou. Najčastejšie môžeme nájsť tieto ďalšie druhy fazule: biele drobné a veľké jumbo, čierne oko, červené, adzuki, Pinto, mungo a ďalšie. Fazuľa sa tiež pestujú na struky či klíčky, ktoré však radíme do zeleniny.
Použitie: Pred kuchynskou úpravou je nutné fazuľe vopred namočiť do vody na 10 - 12 hodín (cez noc). Potom vodu vylejeme, fazuľa prepláchneme a varíme v novej vode 90 minút, prípadne 20 minút v tlakovom hrnci. Pre zníženie nadýmavosti odporúčame ešte pridať bylinky ako napríklad: saturejku, rascu, fenikel, kurkumu, koriander alebo majoránku. Fazuľa je možné tiež naklíčiť alebo môžeme tiež vyrobiť chutné pasty a zaujímavé šaláty. Hodí sa do polievok, omáčok alebo ako zdravá príloha. Viac informácií o strukovinách a ich vlastnostiach si môžete prečítať v našom medveďom blogu. Zaujímavé recepty a nápady tiež nájdete v našom magazíne.
Čierna fazuľa má hustú mäsitú štruktúru. Nielen vďaka tomu sa stala obľúbenou položkou v jedálničku vegetariánov, pretože výborne nahrádza mäso. Pôvod má v latinskoamerickej kuchyni, kedy najznámejšia je asi mexickej burrito.
Viac informácií ...