Grizly Fazuľa biela BIO 500 g
Je zdrojom bielkovín a vlákniny, podporujú krvotvorbu. Sú výborné do polievok a šalátov.
Fazuľe majú aj ďalšie, tentoraz zdraviu prospešné benefity. Dobre sa totiž osvedčujú tiež pri znižovaní telesnej hmotnosti. Sú zdrojom vlákniny, ktorý u nich príroda skutočne nešetrila. Jedna šálka varených bielych fazúľ jej obsahuje 19 gramov. A čo to znamená pre redukčnú diétu?
Vláknina naplní žalúdok, takže človeku rýchlo dodá pocit sýtosti.
Fazuľa majú len minimum tuku, zloženého hlavne z nenasýtených mastných kyselín.
Možno z nich bez tuku načerpať aj dostatok bielkovín.
Fazuľa, tak ako ďalšie strukoviny, sú príkladom komplexnej potraviny, ktorá pomerom nutričných látok patrí medzi najzdravšie. Škoda teda, že sa u nás ročne konzumujú na osobu len dva kilogramy, aj keď by sme ich mali podľa zdravotníckych odporúčaní zjesť dvadsať.
Variť vždy s bylinkami
Fazuľe sú bohaté na kvalitné rastlinné bielkoviny a hlavne tvorí zásobáreň vitamínov a minerálov. Nechýbajú medzi nimi draslík ani vápnik, fosfor, horčík, jód a železo, či kyselina listová, niacín aj provitamín A.
Pred kuchynskou úpravou je nutné fazuľe vopred namočiť. Potom sa zlejú a uvaria v čerstvej vode s rascou alebo majoránkou. Zníži sa tak množstvo oligosacharidov, ktoré bývajú dôvodom nepríjemné plynatosti. Ide totiž o sacharidy pre ľudí nestráviteľné, ktoré sa rozkladajú až v hrubom čreve.
Krajina pôvodu: Čína
Fazuľa, tak ako ďalšie strukoviny, je príkladom komplexnej potraviny, ktorá pomerom nutričných látok patrí medzi najzdravšie. Škoda teda, že sa u nás ročne konzumujú na osobu len dva kilogramy, aj keď by sme ich mali podľa zdravotníckych odporúčaní zjesť dvadsať.
Viac informácií ...