GRIZLY Cícer BIO semienka na klíčenie 250 g
Administratívne zaradenia: Semená na klíčenie
Zloženie: Cícer * 100%
* CZ-BIO-003 produkt ekologického poľnohospodárstva
Krajina pôvodu: Taliansko
Skladovanie: Skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste
Balenie: znovu uzatvárateľné PP obal alebo vákuovania v PP obale (počas prepravy môže dôjsť k rozvakuování, ktoré neovplyvní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Cícer čiže rímsky hrach je plná dôležitých živín, predovšetkým bielkovín, sacharidov a vlákniny. Obsahuje železo, fosfor, vápnik, horčík, mangán, zinok a vitamíny skupiny C, E a A. Navyše fosforu, horčíka a vápnika má najviac zo všetkých strukovín. Klíčky obohatí každý jedálniček o vitamíny, minerálne látky, vlákninu, bielkoviny a enzýmy. Okrem toho sú veľmi chutnou záležitosťou, ktorá skvele vyzerá.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Klíčením v semienkach aktivujeme enzýmy, vďaka ktorým sú klíčky ľahko stráviteľné. V zrnách navyše počas procesu klíčenia rastie množstvo esenciálnych aminokyselín a mnohonásobne stúpa obsah vitamínov a minerálnych látok.
Použitie: Naklíčené semienka cícera môžete pridávať do šalátov, cestovín, vychladnutých polievok, na namazané pečivo alebo pri príprave zeleninových smoothie.
Návod na prípravu: Semienka po dobu 8-12 hodín namáčajte vo vode (najlepšie filtrovanej bez chlóru). V klíčiace nádobe nechajte semienka klíčiť 4-6 dní. Počas klíčenia semienka 2-3 x denne preplachujte. Plne naklíčené semienka pripravená na konzumáciu meria 1-5 cm. Ideálna teplota pre celý proces je 20 ° C.
Fotografia je len ilustračné, v najbližšej dobe ju nahradíme reálnu.
Klíčky cícera sú skvelým zdrojom živín a majú lahodnú orieškovú chuť. Pridajte ich do šalátu a obohatíte ho o vitamíny, minerálne látky a bielkoviny.
Viac informácií ...