Zloženie, užívanie, účinky

Green Apotheke Cícer 500 g Nepostrádateľná súčasť jedálnička každého vyznávača zdravého stravovania. Tak ako všetky strukoviny aj cícer v kombinácii s obilninou tvoria kompletný bielkovinu. Cícer má okrem vysokého obsahu bielkovín tiež veľa železa a vitamínov, najmä skupiny B. Dobre zasýti nielen športovcov, jej špecifická oriešková chuť uspokojí aj každého gurmána. Či už z nej pripravíte tradičnú nátierku "hummus", budete fritovať ako "falafel" alebo len tak pridáte do šalátu, vždy Vám dodá potrebnú energiu a vitalitu. Cícer, zvaný tiež hrách rímsky, je strukovina s jemnou orieškovou chuťou. Hodí sa na prípravu nátierok (rozmixované), šalátov, zeleninových zmesí, polievok alebo ako príloha. Najznámejší nátierkou z cícera je hummus - pyré s cesnakom, sezamovým krémom a citrónovou šťavou. Návod na prípravu: prebraný a prepláchnutý cícer namočte na niekoľko hodín (až 12 hodín) do väčšieho množstva vody. Po napučaní je dobré vodu z cíceru zliať a na varenie použiť novú - uľahčí to jej trávenie. Následne ju v neprikryté nádobe varte domäkka a až na záver osoľte podľa chuti. Zloženie: Cícer. Môže obsahovať stopy lepku a zeleru. Veľmi cenená strukovina s vynikajúcou orieškovou arómou. Do nátierok, pyré, šalátov, polievok i ako príloha.

Viac informácií ...

Zoznam článkov


Pridať komentár

Poznáte tento produkt alebo máte otázky? Ste s Green Apotheke Cícer 500 g spokojný? Zapojte sa do diskusie a pridajte komentár. Vaše hodnotenie a skúsenosti pomôžu pri rozhodovaní.

Alternatívy