Dobré GHI Prepustené maslo 220 ml
je plnohodnotná alternatíva tukov. Vzniká dlhým a pomalým varením, pri ktorom sa odparí všetka voda a odstráni sa mliečna bielkovina. Vzniká tak čistý maslový tuk, ktorý si zachová čistú maslovú chuť a vôňu.
Prepustené maslo je v Indii známe ako ghí, ale mohlo by sa mu hovoriť aj prečistené maslo. Klasické maslo sa totiž postupne rozohrieva a prepúšťa vo vodnom kúpeli, kým sa z neho neodstráni voda a iné prímesi. Týmto tradičné postupom vznikne čistý tuk. Proces vypúšťania môže trvať až 10 hodín. Dobre uskladnené ghí vydrží mesiace a má vyšší bod prepaľovaniu ako bežné maslo.
Obľúbený zdravý tuk, ktorý využijete v teplej i studenej kuchyni pri smažení, pečení. Navyše si zachová vôňu a čistú maslovú chuť.
Viac informácií ...