Country Life Vločky pšenové BIO 250 g
Tipy a recepty na použitie:
Kaša - vločky stačí zaliať horúcou vodou alebo rastlinným či živočíšnym mliekom
Krémové polievky - do zeleninovej polievky pridajte vločky, chvíľku povarte a rozmixujte, s množstvom opatrne
Pečivo - pri príprave chleba, lievancov, sušienok alebo dalamánky nahraďte 1/4 múky vločkami
Smoothie - rozmixujte obľúbené ovocie s vodou, rastlinným nápojom alebo mliekom, podľa chuti pridajte povarené vločky, semienka, jogurt, sirup, zeleninu či čokoľvek iné
Placky, burgery, sekaná - vločky ľahko rozmixujte s dusenou alebo restovanou zeleninou, uvarenými strukovinami, pridajte vajcia, opraženú cibuľku, bylinky, cesnak, soľ a podľa potreby vodu, zmažte alebo pečte v rúre
Nátierky - ľahko opraženú zeleninu zalejte trochou vody, pridajte vločky (stačí trochu na zahustenie), pár minút povarte a rozmixujte, ochuťte sójovou omáčkou, umeoctem a lahôdkovým droždím, podľa chuti môžete pridať tofu alebo tempeh
Nepečené pečivo - rozmixujte vločky s vopred namočeným sušeným ovocím, kokosovým olejom a sirupom, môžete pridať semienka, oriešky, sušený kokos, karobový prášok alebo škoricu; vytvarujte guličky a obaľujte je v sušenom kokosu, karobu alebo sezamu
Sušienky z para orechov - recept nájdete v dobrotách jar 2016 na str. 17
Pšeno vzniká z prosa odstránením semenné šupky z obilky. V skorších dobách boli hojne využívané napríklad na prípravu trhancov alebo jahelníku. Na nejaký čas boli pšeno z kuchyne vytlačené ryžou, čo sa ale postupne našťastie zmenilo. Pšenové vločky sa vyrába naparovaním a lisovaním ošúpaných zŕn prosa.
Biopotraviny vždy prechádza systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Uchovávajte je na chladným miestach, v lete pokojne v chladničke, pretože majú tendenciu žltnúť a majú menšiu trvanlivosť ako iné vločky.
Zloženie: Vločky pšenové *. Môže obsahovať stopy lepku. * Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Alergény: Lepok
Skladovanie: Pri teplote do 20 ° C a relatívnej vlhkosti do 65%. Nevystavujte priamym slnečným lúčom.
Pšenové vločky v biokvalite s výraznou chuťou. Rýchla a ľahká príprava. Široké využitie v kuchyni. Vhodné predovšetkým na prípravu kaše, ale možno s nimi aj zahusťovať a použiť ich ako spojivo do fašírok alebo nátierky.
Viac informácií ...