Country Life Vločky jačmenné BIO 250 g
využitie:
polievka - v krémových polievkach vločky povarte a rozmixujte
krutonky - vločky zmiešajte so semienkami, korením a olejom, rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie a pečte 15 minút pri 160 ° C, hodí sa do polievky aj šalátu
knedlíčky - vločky zmiešajte so strúhaným údeným tempeh, vajcom a bylinkami
pečivo - nahraďte jednu štvrtinu múky vločkami
placky, karbonátky, sekaná - vločky sa dajú kombinovať so strukovinami, vajcami, zeleninou, bylinkami a korením, všetko rozmixujte a podľa potreby tvarujte
sladké - vločky sa dajú pridať do muffinov, sušienok, lievancov alebo nepečeného cukroví
odrobinky - rozmixujte 50 g mandlí, 150 g vločiek, 6 lyžíc ryžového sirupu a 4 lyžice olivového oleja
nátierky - opraženú zeleninou zalejte vodou, pridajte vločky, povarte, rozmixujte a dochucujte
Jačmenné vločky sa pripravujú zo zrna, ktoré je nasiaknuté, uvarené a zlisované. Jačmenné vločky veľmi dobre drží tvar, dokonca najlepšie zo všetkých vločiek. Nie sú teda celkom vhodné na prípravu kaše. Oproti ostatným vločkám majú tiež väčší rozmer.
Jačmeň ľudia poznajú asi 3000 rokov, je to jedna z najstarších poľnohospodárskych plodín. Pratypem domestikovaného jačmeňa je jačmeň tibetský, dnes sa pestuje jačmeň siaty. Je veľmi odolný a znáša aj drsnejšie podnebie. Nájdeme ho predovšetkým na severnej pologuli, dokonca aj v oblastiach nad 4000 metrov nad morom a za polárnym kruhom.
Biopotraviny vždy prechádza systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie: Vločky jačmenný *. * Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Alergény: Lepok
Skladovanie: Pri teplote do 20 ° C a relatívnej vlhkosti do 65%. Nevystavujte priamym slnečným lúčom.
Jačmenné vločky sú väčšie ako iné vločky a tiež lepšie drží svoj tvar. Majú neutrálne príjemnú chuť. Chutiť vám budú v polievke, pečive, urobíte z nich aj nátierku alebo posýpku.
Viac informácií ...