Country Life Vločky amarantové BIO 250 g
Opis, zloženie a nutričné hodnoty
Tipy a recepty na použitie:
Kaša - vločky stačí zaliať horúcou vodou alebo rastlinným či živočíšnym mliekom
Krémové polievky - do zeleninovej polievky pridajte vločky, chvíľku povarte a rozmixujte, s množstvom opatrne
Pečivo - pri príprave chleba, lievancov, sušienok alebo dalamánky nahraďte 1/4 múky vločkami
Smoothie - rozmixujte obľúbené ovocie s vodou, rastlinným nápojom alebo mliekom, podľa chuti pridajte povarené vločky, semienka, jogurt, sirup, zeleninu či čokoľvek iné
Placky, burgery, sekaná - vločky ľahko rozmixujte s dusenou alebo restovanou zeleninou, uvarenými strukovinami, pridajte vajcia, opraženú cibuľku, bylinky, cesnak, soľ a podľa potreby vodu, zmažte alebo pečte v rúre
Nátierky - ľahko opraženú zeleninu zalejte trochou vody, pridajte vločky (stačí trochu na zahustenie), pár minút povarte a rozmixujte, ochuťte sójovou omáčkou, umeoctem a lahôdkovým droždím, podľa chuti môžete pridať tofu alebo tempeh
Nepečené pečivo - rozmixujte vločky s vopred namočeným sušeným ovocím, kokosovým olejom a sirupom, môžete pridať semienka, oriešky, sušený kokos, karobový prášok alebo škoricu; vytvarujte guličky a obaľujte je v sušenom kokosu, karobu alebo sezamu
Amarant sa radí k pseudoobilovinám, čo znamená, že medzi obilné trávy nepatrí, ale v kuchyni sa využíva úplne rovnako. Zrno az neho mletá múka sa využívajú predovšetkým v potravinárstve, rovnako ako listy. Niekedy sa ale používa aj ako krmivo v poľnohospodárstve. Z múky sa pripravuje hlavne pečivo a cestoviny pre celiakov. Amarantová múka chuťovo obohacuje nielen pečivo, ale napríklad aj kakao.
Rastlina, z ktorej amarant pochádza, sa nazýva láskavec. V Strednej Amerike bol Aztékmi a Inky pestovaný už 4000 rokov pred naším letopočtom. Dnes sa amarant prevažne pestuje v tropickom páse, kde sa zrno zberá až trikrát ročne. Jedno zrnko má veľmi malé rozmery i váhu.
Biopotraviny vždy prechádza systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie: Vločky amarantovej *. Môže obsahovať stopy lepku. * Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 20 ° C a relatívnej vlhkosti do 65%.
Vločky z amarantu v biokvalite. Vzhľadom k tomu, že zrno amarantu má vysokú výživovú hodnotu, obsahuje veľké množstvo bielkovín, vlákniny a je vynikajúcim zdrojom minerálov, vitamínov a zdravých rastlinných tukov, sú amarantové vločky skvelou súčasťou cereálnych raňajkových zmesí. Môžete nimi obohatiť kaše, desiaty, polievky. Amarant je prirodzene bezlepkový.
Viac informácií ...