České ghíčko Ghíčko BIO 720 ml
Ghí je možné použiť v teplej kuchyni všade tam, kde by ste použili akýkoľvek iný tuk. Miesto oleja, masla, masti - má vysoký bod zápalu, teda sa nepripaľuje. Je výborný na vyprážanie, ako základ všetkých klasických pokrmov – polievok, omáčok, zelenina dusená na ghí je bezkonkurenčná! Je možné ním nahradiť všetky margaríny a maslo pri pečení múčnikov. V studenej kuchyni má aj svoje miesto, pri alergii na mliečnu bielkovinu je možné mazať na chlieb, pečivo. Neobsahuje laktózu a prirodzene bezlepkové.
Zloženie : Bio bezvodý maslový tuk 99%.
Skladovanie :
- ghí vydrží niekoľko rokov keď nie je otvorené
- pri používaní ojedinele dať do chladničky (nie je to podmienkou) - po otvorení najlepšie spotrebovať do pol roka
- od 20 °C sa mení konzistencia, do 20 °C spotreba do 8 mesiacov
Ghí, čiže prepustené maslo, je čistý maslový tuk vyrobený podľa starodávnej ajurvédskej receptúry. Odparením vody a oddelením mliečnej bielkoviny získavame čistý tuk obsahujúci celý rad vitamínov, minerálov a antioxidantov. A kvalitné české ghíčko spoznáte tak, že má modré viečko.
Viac informácií ...