Čajová Kvetina Matcha Tea BIO zelený čaj 30 x 2g
Každá porcia je balená zvlášť do ľahko otvárateľného vrecka, len tak bude Váš Matcha čaj vždy čerstvý a pripravený na použitie, nech ste kdekoľvek.
Zloženie: Jemne mletý zelený čaj * Matcha. * produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Ako si pripraviť čaj ako profesionál
Najprv si zavarte vodu, než sa tak stane vysypte obsah vrecka do širokej misky. Teplota vody pre prípravu matcha nápoja by nemala presahovať 70 ° C. Pripravenú horúcou vodou zalejte Matcha prášok cca 150 ml vody. Potom metličkou Chasen šľahajte krúživými pohybmi do doby, než sa Vám všetky hrudky rozpustí a na hladine, sa vytvorí smaragdová pena. Teraz si možno vychutnať tradičnú japonskú špecialitu.
Jednoduchšou alternatívou je: Obsah vrecúška nasypte do shakera alebo pohára, zalejte a premiešajte!
studená príprava - čaj zmiešajte s 2 dl vody a naozaj dôkladne premiešajte, môžete ochutiť limetkovou šťavou alebo ovocným sirupom (odporúčame Bazový)
teplá príprava - čaj zalejte horúcou vodou (2 dl, 65 ° C) a riadne rozmiešajte, opäť vám nápoj bude chutiť s limetkou, ale aj s medom, chuť môžete zjemniť mliekom alebo jeho rastlinnú alternatívou
O výrobe nášho Matcha čaju
Iba elitný japonskí farmári poznajú know-how na výrobu čaju Matcha. Výroba tohto čaju je bezpochyby jednou z najnáročnejších metód produkcie čajov na svete.
Matcha pochádza z čajovníka, ktorý sa pestuje špeciálnou zatieňovacou technikou. Štyri týždne pred zberom sa pole úplne zatieni. Špeciálna tieniaca technika zabráni až 90% slnečného svetla. Rastlina, ktorá je v tej chvíli takmer v úplnej tme kompenzuje nedostatok svetla intenzívny produkciou chlorofylu. To činí listy bohatšie na aminokyseliny a typická je pre nich smaragdovo zelená farba. Kvalitné Matcha spoznáte nielen podľa sýto zelenej farby, ale tiež podľa sladkastej a jemnej chuti.
Zber čaju prebieha na začiatku mája. Aj v tejto dobe sú listy, ktoré sa na Matcha používajú trhané výhradne ručne. Ihneď po zbere sú listy prenesené do továrne - Aracha. Tu začína dlhá cesta premeny surových listov na absolútne jemný prášok.
Najskôr listy prejdú parou. Horúca para zabráni fermentácii, udrží listy čerstvé a zabezpečí, aby všetky živiny v čaji zostali. Potom sa listy usuší. Keď listy prejdú touto fázou, tak sa ich hmotnosť zníži takmer na pätinu. V tejto fáze sa tento čaj nazýva "Aracha", čo sa dá voľne preložiť ako surový čaj. Ďalšou fázou je selekcia čaju Aracha. Listy prichádzajú v rôznej kvalite a práve preto je potrebná kategorizácia. Odborníci posudzujú farbu, kvalitu a chuť čaju. Finálny čaj je zmesou rôznych odrôd a ústi do konzistentné kvality po celý rok. Na záver prebieha proces odstránenia stopiek, vetvičiek a ďalších nežiaducich častí tak, aby výsledným produktom bola tá najjemnejšia a najčistejšia dužina z čajovej rastliny. Tá je následne rozkrájané na rovnaké kusy a vzniká čaj "Tenchi".
Poznáte najlepšie Matcha čaj v Slovenskej republike? Patríte medzi jeho milovníkov, tak musíte vyskúšať tento od českej spoločnosti špecializujúcej sa práve na výberový čaj matcha.
Jesenná akcia Country Life
Viac informácií ...