Bioharmonie Chlebová múka pšeničná 1000 g
Pre ľahšie pečenie vášho domáceho chleba vám prinášame chlebové bio múky. Chlebová múka má v porovnaní s klasickou múkou tmavšiu farbu a hrubšiu štruktúru, tak aby viazala viac vody a cesta z nej tak bola tažnější. Je vhodná na pečenie v domácich pekárňach aj v peci či rúre.
Zloženie: pšeničná múka bio
Alergény: Výrobok obsahuje lepok.
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 75%
Výživové údaje na 100 g: kJ 1463 / kcal 346; tuky 1,9g; z toho nasýtené mastné kyseliny 0,3g; sacharidy 67g; z toho cukry 1,4g; bielkoviny 12g; vláknina 5,2g; soľ <0,01g
Recept na ražno-pšeničný chlieb
ingrediencie:
800 g ražnej múky chlebovej
200 g pšeničnej múky chlebovej
5 g rasce
25 g soli
25 g droždia
30 ml octu
800 ml vlažnej vody
ražná múka na vysypanie foriem
postup
Do misy nalejeme vodu a pridáme ostatné suroviny. Premiešame vareškou alebo pomocou robota a dohladka vypracované cesto necháme v mise 30 min zrieť. Po vyzretí rozdelíme cesto na diely podľa veľkosti foriem. Cesto bude lepivé. Diely rukami sformujeme na doske pomúčenej ražnú múkou do tvaru valčeka. Forma má byť zhruba z polovice plná.
Cesto necháme vo formách asi 30 min kysnúť. Potom chleby vo formách vložíme do zaparené rúry vyhriatej na 250 stupňov (domáce rúru zapáříme tak, že na steny rozpálenej rúry nastriekame vodu). Po troch minútach rúru odvetráme, aby unikla prebytočná para, znížime teplotu na 180 stupňov a pečieme 35 až 40 min podľa veľkosti formy, aby kôrka získala tmavohnedú farbu. Po vybratí z rúry chleby opatrne vyklopíme z foriem a necháme vychladnúť.
Pre ľahšie pečenie vášho domáceho chleba.
Viac informácií ...