Adven Bezlepkový chlieb Everyday s tekvicovou múkou 500 g
Zloženie: kukuričný škrob, zemiakový škrob, čirokové múka (10%), tapiokový modifikovaný škrob, ľanové semienka, tekvicové múka - mleté výlisky zo semien tekvice (4%), slnečnicové semienka lúpaná mletá, dextróza, jedlá soľ, guarová guma (zahusťovadlo) , slnečnicový lecitín (emulgátor), rasca drvený, kyselina citrónová (regulátor kyslosti), kyselina askorbová (látka zlepšujúca múku)
Môže obsahovať stopy sezamu.
Balenie obsahuje:
500 g zmesi na bezlepkový chlieb Everyday s čirokové a tekvicovú múkou.
K tomu pridáme 370 ml vlažnej vody, 5 g sušeného alebo 21 g čerstvého droždia.
Návod na prípravu v domácej pekárni
Pred otvorením sáčok pretrepeme, aby sa jeho obsah dobre premiešal. Do miešacej nádoby nalejeme vlažnú vodu. Prisypeme obsah balenia. Uprostred zmesi vytvoríme jamku, do ktorého pridáme sušené alebo čerstvé droždie. Pečieme na krátky program cca 2 hodiny (napr. 2 hodiny a 10 minút). (Nie je nutné piecť na bezlepkový program, ktorý je zvyčajne trojhodinový. To je zbytočne dlho, chlieb by bol vysušený.)
Návod na prípravu v klasickej rúre
V mise dôkladne zmiešame "suché" ingrediencie - zmes a droždie.
Prilejeme vlažnú vodu a vareškou miešame do hladka (cca 5 minút).
Cesto presunieme do nádoby, v ktorej budeme piecť, a necháme kysnúť v rúre predhriatej na 35-40 ° C po dobu cca 45 minút.
Pečieme cca 1 hodinu najlepšie takto:
Rúru predhrejeme na 250 ° C, vložíme do nej vykysnutý chlieb a zároveň vhodíme na dno rúry kocky ľadu - jeden plný hrnček (v rúre sa vytvorí para). Pri teplote 250 ° C pečieme 15 minút.
Potom teplotu stiahneme na 180 ° C a dopekáme ešte cca 45 minút.
Približne 10 minút pred koncom pečenia môžeme rúru vyvetrať - otvoriť a zase zatvoriť.
Bezlepkový chlieb Everyday s tekvicovou múkou, ktorá chlebu prepožičiava nezameniteľnú nazelenalú farbu, a ďalej slnečnicové a ľanové semienka.
Viac informácií ...